G.E.S Eğitimleri, ETO Akademi bünyesinde başladı

G.E.S Eğitimleri, Gedik Üniversitesi ile İST ETO’nun ortaklaşarak kurduğu ETO Akademi bünyesinde başladı.

20 saatlik teorik ve pratik program olarak tasarlanan eğitime katılım yüksek olduğu için 15 kişilik gruplar halinde bayramdan sonra devam edilecek. Dünyada gelişmiş ülkelerin enerji ihtiyacının çoğunu güneş enerjisinden ve rüzgar, akarsular gibi alternatif kaynaklardan sağlandığını belirten ETO Başkanı Haluk Bozali; “Ülke ekonomisine katkı sağlayacak bu girişime bizde oda olarak kalifiye eleman yetiştirmek ve oda üyelerininde artık bu sektörde uygulamacı olarak yerlerini almalarının önemli olduğunu” belirtti.

Kurslar Gedik Üniversitesi’nin akademisyen kadroları eşliğinde devam edeceğini belirten Başkan, kursları tamamlayan kursiyerlerin G.E.S projesi hazırlamada ve G.E.S panellerinin kurulmasında bilgi sahibi olacaklarını söyleyerek G.E.S. uygulamasında yetişmiş eleman eksikliğinin çok olduğunu, iş sahasının geniş olduğunu, Avrupa’dan bile eleman aramak için odaya başvuru yapıldığını belirtti.

Açtıkları kursun piyasa şartlarına göre üyelere özel indirimle daha ucuza verildiğini, bir kısmınında oda eğitim bütçesinden karşılandığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir