SİYASİ PARTİLERDEN YETKİLER İÇIN SÖZ VERİLDİ

SİYASİ PARTİLERDEN YETKİLER İÇIN SÖZ VERİLDİ

14 Mayıs Genel Seçimi yaklaşırken İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası’na siyasi partilerin ziyaretleri devam ediyor.

İYİ Parti İl Başkanlığı ,İstanbul Elektrik Teknisyenleri Oda Başkanı Haluk Bozali’yi Oda Genel Merkezinde ziyaret etti.

Ziyaret 29 Mart 2023 günü saat 14:00-15:00 saatleri arasında Oda Genel Merkezinin bulunduğu Taksim’de gerçekleştirildi.

İYİ Parti İl Başkanlığı Sivil Toplum Kurulu(STK) Koordinatörü  Mutlu Fatih Tutkun toplantıda; Meslek Odalarının sorunlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ele alınarak çözüm yollarının üretilmesi yönünde ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tutkun:” iktidar oldukları takdirde İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası ve kayıtlı üyelerinin sorunlarını ilgili birimlere ileterek en kısa sürede çözülmesi yönünde şimdiden çalışmaya başladık. Bu bizim İYİ parti olarak Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek  Odalarının verdiğimiz önemi gösterir, elektrik Teknisyenleri Oda üyelerinin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında çözüm yönünde elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz “ dedi.

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Oda Başkanı Haluk Bozali ise toplantıda yaptığı konuşmada İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası ve üyelerinin sorunlarını hakkında genel bilgi verdi. Haluk Bozali yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“1995 yılında çıkarılan kanunla Elektrik Teknisyenlerinin yetki ve sorumlulukları o dönemin ihtiyaçlarına göre düzenlemişti. Zamanla bu yetki ve sorumluluklarda bir miktar artış olmasına karşın bugün bu yetkiler teknolojik gelişmelere ayak uyduramayıp çok zayıf kaldı. 3194 sayılı kanun ile verilen yetki ve sorumlulukların yeniden düzenlemesi ve elektrik teknisyenleri ve teknikerlerinin mesleki  yetki ve haklarının düzeltilmesini istiyoruz. Biz meslek grubu olarak toplumun en önemli  ihtiyacı olan Elektrik enerjisini kullanmada stratejik önemde aracı meslek grubuyuz. Mesleğimizi esnaf ve sanatkar ahlak kurallarına göre sürdürmeye çalışıyoruz.

Yaşanan ekonomik kriz ve yetkilerin günümüz şartlarında  yetersiz kalmasından dolayı üyelerimiz bundan olumsuz etkilenmektedir. Durumun TBMM çatısı altında düzeltilmesi yönünde İYİ Parti temsilcilerinin odamıza, meslektaşlarımızın sorunlarına yönelik  hassasiyetlerine inanıyor yaptıkları ziyareti önemsiyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Seçimde İYİ partiye tüm siyasi partilere başarılar diliyorum” dedi

Ziyarete İYİ Parti adına  İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı- STK İlişkileri Başkanlığından İstanbul İl Başkan Yardımcısı Edip Çamlıgüney,  İstanbul İl Esnaf ve Sanatkârlar Komisyonu Başkanı İsmail Altuntaş, Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı – STK İlişkileri Başkanı Hakan Polat, İstanbul İl YK Üyesi- STK Komisyon Üyesi Tolga Ağaoğlu,  İstanbul STK İlişkileri Koordinatörü Mutlu Fatih Tutkun katıldı.

Ziyarette İstanbul Elektrik Teknisyenleri Oda Başkan Vekili Hayrettin Keskin ve Üye Hamdi Ali Aydın hazır bulundu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir