“Söz Esnafın” programında sektörde yaşanılan sorunlar ele alındı

BBN TV’de İlknur Durmuşkaya’nın hazırlayıp sunduğu “Söz Esnafın” programına katılan İstanbul ETO Başkanı Haluk Bozali, İstanbul ETO Başkanvekili Hayrettin Keskin ve yetkili fen adamı Emre Zengin sektörde yaşanılan sorunları anlattılar.

Özellikle toplumda yetkili elektrikçi algısının henüz oluşmadığını bu sebeple vatandaşın günübirlik ve merdivenaltı çalışan kişilerle karşı karşıya geldiğini, elektrik enerjisinin bilinçsiz kişilerce yapıldığında can ve mal kaybına sebep olduğunun altını çizerek yapı denetim kuruluşlarının sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade ettiler.

6 Şubat depremi ile ortaya çıkan, gerçek inşaat faaliyetinde çalışan herkesin yetkili, iş kurallarına uygun çalışan ve sorumluluğunun bilincinde kişiler olmasına vurgu yaptılar. Elektrik konusunda toplumun bilinçlendirilerek, yetkili elektrikçiyle çalışmalarının önemli olduğunu İST ETO olarak “Yetkili Elektrikçi, Güvenli Hizmet” projesini yakın zamanda uygulamaya sokarak sektördeki eksikliği tamamlayacaklarını belirttiler.