Yapı Denetim Kuruluşları ile Yapılan Çalıştay

İstanbul Elektrik Teknisyenleri tarafından Perpa B blok konferans salonunda yapı denetim kuruluşlarının önemi ve görevleri konusunda bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya Çevre şehircilik ve iklimlendirme İstanbul İl Müdürü Giray Moralıoğlu, yapı denetim kuruluşlarından sorumlu müdür yardımcısı Eda Mermer, İstanbul elektrik mühendisleri odası adına Reha Şen ve İzmit ecek teknisyenler odası başkanı İrfan Calap katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Haluk Bozali 4708 sayılı yapı denetim kuruluşları konusuna değinerek inşaatlarda yapılan her türlü imalatın ve yapan kişilerin yapı denetim kuruluşlarının gözetiminde yapılmasının önemli vurgulayarak. inşaatların başlangıcında temel aşamasında elektrik tesisatını yapacak yetkili fen adamının belgelerinin kontrol edilmesi ve ilgili belediyelere bildirilmesini zorunlu olduğunu ifade ederek kayıt dışı çalışanlarsın ülkemize, vatandaşımıza ve meslektaşlarımıza verdikleri zararın bu şekilde önüne geçilebileceğini söyledi.

İstanbul Çevre şehircilik ve iklimlendirme il müdürü giray morlu oğlu konuşmasında yapı denetim kuruluşlarının görevlerini eksiksiz yapmalarını toplum yaşamında çok önemli olduğunu kaliteli sağlıklı ve güvenli binalarda oturmanın her vatandaşın hakkı olduğunu bunu sağlamak için inşaat mühendisleri mimarlar elektrik tekniker ve teknisyenlerinin inşaatların yapımında kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yapılmasının vatandaşlık görevi olduğunu ifade etti.

Yapı denetim kuruluşlarında sorumlu Müdür yardımcısı Eda Mermer yapı denetim firmalarının İstanbul’un her bölgesinde denetim görevlerini yaptıklarını gerekli kontrolleri periyodik olarak takip ettiklerini kendilerinin de kurum olarak denetimleri aksatan eksikliği olan firmaları uyararak denetimin sağlıklı olması için çalıştıklarını söyledi. elektrik mühendisleri odası adına söz alan Reha Şen bu tür toplantılarının faydalarına değinerek mühendisler olarak bina elektrik tesisatlarının elektrik iç tesisat yönetmeliğine uygun kontrol edildiğini eksik var ise tamamlandıktan sonra iskan alması için onay verdiklerini söyledi. toplantının kapanış konuşmasında başkanımız Haluk Bozali katılımcılara teşekkür ederek inşaat faaliyetlerinde sorumluluğu bulunan her kuruluşun bir araya gelip bu tür çalıştaylar yapılmasının önemine vurgu yaparak asıl görevimizin vatandaşa hizmet etmek olduğunu ,vatandaşın temel ihtiyacı olan elektrik enerjisinin sağlıklı şekilde kullanmalarını sağlamanın birinci görevleri olduğunu ifade etti.